sluit

‘AKURAD’ on the shortlist for the first ‘architectuurprijs Roeselare’ !

NEWS! We zijn geselecteerd op de shortlist ‘Beste kleine interventie’ voor ‘ARCHITECTUURPRIJS ROESELARE’.

Registreer en stem voor 10 juni 2024 op ons project AKURAD :

https://participatie.roeselare.be/architectuurprijs/topics/3424/entries/48647

Stad Roeselare heeft shortlist voor de eerste π™–π™§π™˜π™π™žπ™©π™šπ™˜π™©π™ͺπ™ͺ𝙧π™₯π™§π™žπ™Ÿπ™¨ bekend gemaakt. 20 projecten die uitblinken in opdrachtgeverschap en ontwerpcreativiteit. Het werd een diverse lijst met een mooie mix aan publieke en private gebouwen. Alle genomineerden zijn te vinden op https://lnkd.in/gM7J2C8K waar je ook je stem kan uitbrengen voor de publieksprijzen.

Maar een architectuurprijs moet meer zijn dan een wedstrijd, stad Roeselare wil architectuur ook laten beleven. Vandaar dat ze gekoppeld aan deze shortlist een fietstocht lanceren. Een fietstocht, onder de noemer ‘π™π™žπ™šπ™©π™¨ π™™π™š 𝙨𝙩𝙖𝙙’, brengt je op 26 πŸ…ΌπŸ…΄πŸ…Έ langs alle geselecteerde projecten. Een uitgelezen kans dus om de projecten in real life te bekijken, waarvan uitzonderlijk op deze dag meerdere projecten ook de deuren zullen openen voor het publiek. β€˜Fiets de stad’ toont daarnaast ook een Roeselare in volle ontwikkeling met verbindende stedelijke projecten die de blik op de stad van morgen richten. Meer info: https://lnkd.in/g-qnWC2j.

Tot slot maken ze de winnaars van de architectuurprijs bekend op 18 πŸ…ΉπŸ†„πŸ…½πŸ…Έ tijdens ons event “π™π™€π™šπ™¨π™šπ™‘π™–π™§π™š 𝙒𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙨𝙩𝙖𝙙 | π™Žπ™©π™–π™™ 𝙒𝙖𝙖𝙠𝙩 π™π™€π™šπ™¨π™šπ™‘π™–π™§π™š”. Inschrijven voor dit event kan nog steeds: https://lnkd.in/efEKRAch.

Met deze initiatieven brengen ze het verhaal van #stadintransformatie in beeld. Samen met bevoegd schepen Nathalie Muylle en de vele collega’s binnen de diverse beleidsthema’s schakelden ze de afgelopen jaren een versnelling hoger op vlak van stadsontwikkeling. De resultaten worden nu tastbaar en zichtbaar en dat willen ze vieren.